Bükfürdő / Látnivalók

Bükfürdőről

buk_02Bükfürdő a század második felében fejlődött Magyarország egyik legszínvonalasabb, és legkedveltebb fürdőhelyévé. A gyógyulni vágyók különféle gyógyászati lehetőségek közt válogathatnak, a nyugodt üdülést kereső vendégek varázslatos környezetben békés napokat tölthetnek, az élményteli kikapcsolódást kereső vendégeket, pedig a különféle programok színes választéka várja itt.

Az 1965-ben hivatalosan is gyógyvízzé minősített büki termálvíz kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, vagy földes-meszes vizek csoportjába tartozik. Összetételénél fogva, fürdőkúraként alkalmas heveny gyulladásos ízületi bántalmak kivételével valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére. Ivókúraként alkalmazva pedig hatásos lehet a krónikus gyomorhurut, e fekélybetegség, és különféle emésztési zavarok gyógyításánál.

2001-2003 között a Büki Gyógyfürdőt felújították. Jelenleg a fedett- és a strandfürdő részen összesen 26 medence várja a fürdőzőket. Ezek közül 11 fedet, 11 nyitott, a további négy pedig árnyékolt, félig fedett medence.

Érdemes ellátogatni Bükfürdőre!

Látnivalók

Fürdőzés után számos érdekes program várja az idelátogató vendégeket. Az építészeti emlékek kedvelőinek érdemes ellátogatni a Szapáry-kastélyhoz. A szakrális építészet iránt érdeklődőknek pedig a 13. századi római katolikuskerekpar templomhoz, illetve a 18. századi evangélikus templomhoz.

Az aktív pihenés kedvelőit golf pálya, a Répce partján horgászati lehetőségek és még számos egyéb sportolási lehetőség várja, nem csak a fürdő területén.

A természetjáró fürdőzőknek is érdemes elindulni ezen a környéken! A Pannon táj jellegzetes hangulata bizonyára sokakat magával ragad majd.

Végezetül pedig érdemes figyelemmel kísérni Bükfürdő esemény-naptárát is. Számos művészeti csoport létesült itt, melyek különféle fellépésekkel, programokkal színesítik az itt élők és itt nyaraló vendégek mindennapjait!